ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


Flash Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ

Τίποτε στη ζωή δεν είναι σίγουρο πέρα από το θάνατο και τη φορολόγηση, όπως είπε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, αλλά και το ότι σταδιακά καταλήγουμε να κάνουμε όσα κάποτε έκαναν οι γονείς μας και τα βλέπαμε ως παιδιά.
Η βρετανική Metro δημοσίευσε μία συνοπτική σειρά από τους δείκτες που μπορούμε να αξιολογήσουμε για να δούμε πόσο απέχουμε ακόμη από την πλήρη… μετάλλαξη. Αναλυτικά, μπορούμε να ρωτήσουμε τον εαυτό μας τα παρακάτω:
Μήπως όταν αναφέρεται ένα καινούργιο διάσημο γκρουπ ή σόου ρωτάμε «τι μουσική παίζουν;»
Μήπως πλέον αγοράζουμε παπούτσια με βάση την άνεση και όχι το στυλ;
Μήπως αντίστοιχα αρχίζουμε να κρίνουμε τους άλλους από αυτά που φορούν;
Μήπως μας ενοχλούν τα μπαράκια και τα καταστήματα με «υπερβολικά» δυνατή μουσική;
Μήπως βλέπουμε με ενόχληση τους πιτσιρικάδες που φοράνε τα παντελόνια τους υπερβολικά χαμηλά;
Μήπως συγκινούμαστε με συναισθηματικά διαφημιστικά ή ριάλιτι σόου;
Μήπως υπενθυμίζουμε στους οικείους μας ότι κάνει κρύο και να φορέσουν κάτι ζεστό;
Μήπως έχουμε κάπου ένα συρτάρι γεμάτο χάπια και φάρμακα;
Μήπως έχουμε υπερβολικό αέρα να παραπονεθούμε για κάτι σε ένα εστιατόριο;
Μήπως θεωρούμε το sexting και άλλα «πονηρά» μέσα επικοινωνίας ως πηγές για τα δεινά της σημερινής κοινωνίας;
Όπως σημειώνουν οι συντάκτες της Metro,σύμφωνα με το Έθνος, ίσως είναι τρομακτικό το πόσα από αυτά μας αφορούν ήδη.

Αναδημοσίευση από το: guestlist.gr 

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ!

 Η Ακρόπολη όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Μία εντυπωσιακή ψηφιακή περιήγηση στον Παρθενώνα δημιούργησαν ρώσοι φωτογράφοι, προκειμένου και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στη χώρα μας να χαρούν μία βόλτα στον Ιερό Βράχο.
Η εφαρμογή τους προσφέρει...απεριόριστη θέα από κάθε γωνία της Ακρόπολης, με πανοραμικές φωτογραφίες και υπόκρουση Μίκη Θεοδωράκη, με το γνωστό σε όλον τον κόσμο «συρτάκι» από τον «Ζορμπά».
Επίσης ο «επισκέπτης» της εφαρμογής μπορεί να απολαύσει θέα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το οποίο από ψηλά είναι σαφώς ομορφότερο...
Σημειώνεται ότι η ομάδα από το AirPano.ru έχει δημιουργήσει ανάλογες ψηφιακές διαδραστικές φωτογραφίες και από άλλα σημαντικά μνημεία.

Δείτε την εκπληκτική εφαρμογή κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα.
Αναδημοσίευση από το alfavita.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

12.410 ΚΑΙ 1 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

 Στον κόσμο αλλά και στους μηχανικούς τα ακαλαίσθητα σίδερα που προεξέχουν από την κορυφή και τις πλευρές των οικοδομών είναι γνωστά ως οι περίφημες ¨"αναμονές". Τα μετέωρα αυτά σίδερα δηλώνουν την απόφαση να ολοκληρωθεί η οικοδομή πάση θυσία.
Εκτός όμως από αυτές τις "αναμονές" υπήρχαν όμως πάντα και οι άλλες, πολυκαιρισμένες Αναμονές. Δεν λογχίζουν αυτές τον ουρανό αλλά την ψυχή και τα όνειρά μας. Καθώς μάλιστα τον τελευταίο καιρό η χώρα παραπαίει και οδηγείται από ταπείνωση σε ταπείνωση, οι Αναμονές ταυτίζονται με το ίδιο της το μέλλον. Λέγεται μάλιστα, στους κύκλους των μυημένων, ότι οι Αναμονές εκφράζουν την παράλληλη Ελλάδα: εκείνη, δηλαδή, που όσο θυμόμαστε την ιστορία της, έμαθε να αντιτίθεται στην Ελλάδα της ευκολίας και των κενών λόγων. Η παράλληλη Ελλάδα έχει εκπροσώπους, σπάνια όμως αποκτά εξουσία. Διαθέτει ήθος, που ωστόσο είναι δύσκολο να αποτυπωθεί σε κανόνες. Δεν ανεμίζει κομματικούς φανατισμούς, έχει όμως μια συνεχή εγρήγορση για το καλό του τόπου. Σε αυτή την προοπτική εστιάζουν οι Αναμονές της παράλληλης Ελλάδας.
Όσο για τη σύνθεσή της, ούτε εκεί υπάρχουν αυστηροί κανόνες. Θα έλεγα ότι την παράλληλη Ελλάδα συνιστούν άνθρωποι ή αιχμές ανθρώπων, που σε πείσμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας εξακολουθούν να πράττουν το  σωστό και το δύσκολο, να πορεύονται με ευθύνη και πείσμα... Σε αντίθεση με  τις μικρές "αναμονές", οι δικές τους  -οι Αναμονές- προσδοκούν μια Ελλάδα που θα αποτελείται από πραγματικούς πολίτες και δε θα διαψεύδει κάθε μέρα τις προοπτικές της. 
......................................................................................................................................................................... Ένα είναι βέβαιο: ότι το μέλλον δε θα μοιάζει καθόλου με το παρελθόν. Θα έχει άλλους πρωταγωνιστές και άλλη προϊστορία. Υπάρχει λοιπόν η ελπίδα ότι αυτό το μέλλον θα μπορέσει να εκφράσει κάποιες από τις Αναμονές, που φωλιάζουν χρόνια τώρα στις ψυχές μας. 

Από το βιβλίο του Γιώργου Γραμματικάκη "Ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής" 

Μια πρωτότυπη προσέγγιση στα γεγονότα του '73. Μέσα από τα µάτια μιας γάτας «περνά» η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην ταινία. Ο δημιουργός του φιλμ αξιοποίησε πραγματικές λήψεις από τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 1973 και τα «δείχνει» μέσα από τα μάτια μιας γάτας που ήταν στο Πολυτεχνείο τη μοιραία νύχτα, πριν από 12.410 συν μία ημέρες.

Παραγωγή: Ελληνική
Σκηνοθέτης: Ιορδάνης Ανανιάδης
Σενάριο: Ιορδάνης Ανανιάδης
Μουσική: Θόδωρος Βαμβουρέλης
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε., Cels Unlimited, Ιορδάνης Ανανιάδης, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Η μαγεία και το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας. Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζεις την ετυμολογία των λέξεων που χρησιμοποιείς. Δύο μαγευτικές εκπομπές με το Γ. Μπαμπινιώτη. Απολαύστε τες! Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο!